Att välja kikare.

Vanguard kan erbjuda prisvärda kikare till många olika användningsområden, som till exempel fågelskådning (ornitologi), friluftsliv, marint och jakt mm. Tack vare att såväl forskning, utveckling, produktion och kvalitetskontroll sköts av företaget, så har de full kontroll över hela processen och kan erbjuda produkter, som uppfyller mycket höga krav på funktion, design och hållbarhet.

  • Om du vill ha en ultrakompakt kikare, som ryms t.ex i jackfickan och som du kan ha med dig nästan överallt. Då ska du kolla närmare på Vanguard monokulära kikare (Vesta 8320M). Längden på kikaren är bara 13 cm!

  • Mycket bra och mångsidig allround-kikare är t.ex Vanguard Vesta 8x42. En serie kikare med lagom storlek och framförallt låg vikt! Skönt att avlasta nacke och axlar. Optiskt uppfyller kikarna väldigt höga krav. Fog & Waterproof.
  • Tuffare allround-kikare är t.ex Vanguard Veo ED 8x42 Carbon Binocular och Vanguard Veo ED 10x42 Carbon Binocular. Välbalanserad och lätta kikare (Premium ED-glas) i stark och robust kolfiberkonstruktion med gummering av "Mitsubishi Rubber Armour". Kikaren är 100% vattentät (IPX7 Waterproof/ Fogproof) och utformad för att klara extrema och utmanade vädersituationer.

  • Kikare som är bra i mörkret är t.ex Vanguard Vesta 8x42 och Vanguard Veo ED 8x42 Carbon Binocular. En stor frontlins på kikaren släpper in mer ljus, vilket är avgörande för att man ska kunna se bra även när det är mörkare ute (eller vid dåliga väderförhållanden).

  • Som båtkikare rekommenderas t.ex Vanguard Vesta 8x42 och Vanguard Veo ED 8x42 Carbon Binocular. Båda kikarna är naturligtvis vattentäta (Fog & Waterproof) och uppfyller höga krav på optisk prestanda. Förstoringsgraden är 8x. Det är svårt att använda kikare med högre förstoring när det gungar till sjöss. Vanguard Veo ED 8x42 Carbon Binocular har dessutom en robust kolfiberkonstruktion med gummering av "Mitsubishi Rubber Armour".

  • Som jaktkikare till alla typer av jakt rekommenderas Vanguard Veo ED 8x42 Carbon Binocular.

  • För fågelskådning rekommenderas en tubkikare som t.ex Vanguard VEO HD 80A Spotting Scope Det går naturligtvis även att fågelskåda med en vanlig kikare om man är på nära håll.

Vanguard Veo ED 8420M

Vanguard Veo ED 8420M

Vanguard Veo ED 8420M är en lätt, kompakt och ljusstark monokulär handkikare, med Premium Hoya ED-glas och som levereras komplett med en PA-62 Universal Smartphone Adapter (och Bluetooth-fjärrkontroll) för digiscoping, vilket gör det möjligt att även filma och fotografera med hög kvalité genom kikaren med din smartphone. Kikaren har enastående optiska egenskaper (Premium ED-glas från Hoya) och erbjuder enastående skärpa och färgkorrigering genom att minimera kromatisk aberration (färgblödning). Vanguard Veo ED 8420M är ljusstarkare än Vesta 8320M. Frontlinsen har en diameter på Ø42mm. Kikaren har Bak4-prismor och linser med avancerad antireflexbehandling för högre ljustransmission, vilket ger en mycket skarp och kristall klar bild med enastående upplösning.

Card image

Vanguard Vesta 8x42 Lightweight Binocular

Vanguard Vesta 8x42 Lightweight Binocular är en mycket bra och prisvärd kikare (med 8x förstoring), som ger en skarp och kristall klar bild med hög upplösning. Perfekt kikare att använda vid t.ex jakt, fågelskådning, marint och friluftsliv. Kikaren har en vattentät konstruktion (Waterproof & Fogproof) och riktigt bra optiska egenskaper (Hög ljustransmission och imfri). Linserna har avancerad antireflexbehandling (Vanguard MultiGuard® coating) för högre ljustransmission. Inställbart okular (+/- 4 dioptrier) efter synen. Kikaren levereras med lock, nackrem och fodral. Vikten är bara 600g.

Card image

Vanguard Veo ED 8x42 Carbon Binocular

Vanguard Veo ED 8x42 Carbon Binocular är en välbalanserad och lätt kikare (Premium ED-glas) i stark och robust kolfiberkonstruktion med gummering av "Mitsubishi Rubber Armour". Kikaren är 100% vattentät (IPX7 Waterproof/ Fogproof) och utformad för att klara extrema och utmanade vädersituationer. Kikaren har enastående optiska egenskaper (Premium ED-glas) och erbjuder enastående skärpa och färgkorrigering genom att minimera kromatisk aberration (färgblödning). Kikaren har fas-korrigerade Bak4-prismor och linser med avancerad antireflexbehandling för högre ljustransmission, vilket ger en mycket skarp och kristall klar bild med enastående upplösning.

Card image
Card image

Vanguard Veo ED 10x42 Carbon Binocular

Vanguard Veo ED 10x42 Carbon Binocular är en välbalanserad och lätt kikare (Premium ED-glas) i stark och robust kolfiberkonstruktion med gummering av "Mitsubishi Rubber Armour". Kikaren är 100% vattentät (IPX7 Waterproof/ Fogproof) och utformad för att klara extrema och utmanade vädersituationer. Kikaren har enastående optiska egenskaper (Premium ED-glas) och erbjuder enastående skärpa och färgkorrigering genom att minimera kromatisk aberration (färgblödning). Kikaren har fas-korrigerade Bak4-prismor och linser med avancerad antireflexbehandling för högre ljustransmission, vilket ger en mycket skarp och kristall klar bild med enastående upplösning. Kikaren har 10x förstoring och ger ett stort synfält (6°), vilket motsvarar en sträcka på 105m på 1000 meters avstånd. Perfekt kikare att använda vid t.ex jakt, fågelskådning och friluftsliv. Tack vare gummeringen ("Mitsubishi Rubber Armour") så är kikaren lätt att bära och greppa. Den stora fokusratten på kikaren gör kikaren lätt att använda och fokusera. Inställbart okular efter synen. Kikaren levereras med lock, nackrem och en neopren väska. Vikten på kikaren är bara 640g.

Card image

Spana in kikarna i verkligheten!

Välkommen att besöka vår lagerbutik i Nybro, 3 mil väster om Kalmar. Där finns det möjlighet att känna på produkterna i verkligheten. Se länk för öppettider.

Card image
Card image

Vanguard Vesta 8320M

Vanguard Vesta 8320M är en lätt, kompakt och robust monokulär handkikare, som levereras komplett med en PA-60 Universal Smartphone Adapter (och Bluetooth-fjärrkontroll) för digiscoping, vilket gör det möjligt att även filma och fotografera genom kikaren med din smartphone. Kikaren har Bak4-prisma, 8x-förstoring och antireflexbehandlade (Multiguard® Multi-coating) linser, som ger en skarp och kristallklar bild med hög upplösning. Kikaren har en robust och gummerad konstruktion, med avtagbara skyddslock för främre Ø32mm linsen och okularet.

Card image
Card image

Vanguard Vesta 8320M

Vanguard Vesta 8320M levereras med PA-60 Universal Smartphone Adapter, vilket gör det möjligt att filma och fotografera genom kikaren. PA-60 adaptern passar dem flesta smartphones med en bredd 55-87mm. Adaptern kan justeras så att okularet på kikaren kommer framför kameralinsen på din smartphone. Det följer även med en fjärrkontroll (bluetooth) för att utlösa kameran på din smartphone.

Card image
Card image

Vanguard VEO HD 80A Spotting Scope

Vanguard VEO HD 80A Spotting Scope är en mycket skarp Ø80mm tubkikare (ED-glas) med zoom-okular (20-60x). Tubkikaren är tillverkad i kolfiber (Carbon), vilket har flera positiva fördelar. Kolfiber är nämligen både starkare och lättare än aluminium. Vikten på tubkikaren blir bara 1550g. Kikaren är dessutom 100% vattentät ( Waterproof & Fogproof). Tubkikaren har imponerande optisk prestanda med Premium ED-glas och erbjuder enastående skärpa och färgkorrigering genom att minimera kromatisk aberration (färgblödning). Kikaren har Bak4- Takprisma och linser med avancerad antireflexbehandling (+ Norland Optical Adhesive) för högre ljustransmission, vilket ger en mycket skarp och kristall klar bild med enastående upplösning. Tubkikaren har ett integrerat (och utfällbart) motljusskydd (Sunshield), bekväm fokuseringsratt och ett 180° roterbart Arca-Swiss kompatibelt stativfäste i aluminium. Tubkikaren levereras med ett "skydd/fodral" och axelrem.


Vanguard SwedenImportör för Sverige (Sweden):
PHOTAX P. Arvidsson Foto AB
www.photax.se
0481-14620


©2021-2023 Vanguard Sweden
Reservation för konstruktionsändringar, textfel och typografiska fel.